Drie tips om meer te fietsen in 2023

In het nieuwe jaar maken we altijd weer goede voornemens. We beginnen met een schone lei en willen dingen echt anders gaan aanpakken. Meer bewegen staat bij velen hoog op het lijstje. Toch beginnen we hier vaak heel enthousiast mee en zien we dat dit na enkele weken alweer vergeten is. Zonde, want het is nou eenmaal een feit dat we in Nederland (veel) te weinig bewegen. Daarom juist goed om hier het komende jaar actief mee aan de slag te gaan.


Drie tips om meer te fietsen in 2023


Een goede manier om snel en eenvoudig meer te bewegen is door simpelweg vaker de fiets te pakken. Laat de auto maar zoveel mogelijk staan en kom in actie. Met het fietsen bouw je snel conditie op, verlies je misschien zelfs gewicht en draag je je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Wil je graag meer fietsen en heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Met behulp van de volgende drie tips moet dit zeker lukken.

  1. Koop een geschikte fiets

Met een hoog stuur zit je rechtop en kun je goed om je heen kijken. Het is een fijne houding voor samen fietsen. Maar als je een langere afstand fietst is een sportievere houding comfortabeler. Bovendien krijg je minder snel zadelpijn. Op een mountainbike waarop het stuur lager staat heb je de minste luchtweerstand en het minste gewicht op het zadel, maar die houding is wel zwaarder voor het bovenlichaam. Hoeveel kilometer wil je afleggen? Volstaat een goede transportfiets met een krat of mand voorop of liever een stadsfiets met een fietstas voor uw boodschappen?

Of is een elektrische fiets misschien iets voor u? Dit klinkt misschien een beetje tegenstrijdig. Waarom zou je een elektrische fiets kopen als het juist je bedoeling is om meer te bewegen? Dan helpt trapondersteuning toch niet mee?

U bent niet de enige die zo denkt. Bedenk echter goed dat je tijdens het fietsen nog altijd de trapbeweging maakt en zelf bepaalt hoeveel ondersteuning je krijgt. Hoewel fietsen op een elektrische fiets inderdaad een lagere impact heeft op het lichaam, verbruik je dus nog altijd energie én kom je in beweging. Bovendien is in de praktijk gebleken dat mensen met een elektrische fiets vaak langere ritten maken dan op een gewone fiets. Onder de streep bewegen ze dus eigenlijk even veel.

Wees je er wel van bewust dat je inderdaad minder beweegt dan bij een gewone fiets. Als je normaal gesproken al redelijk fiets en nu dus overstapt op een elektrische fiets, kan dit betekenen dat je veel minder energie verbruikt en conditie opbouwt. Het is dus wel de bedoeling dat je dan ook echt langere ritten gaat maken.

Met een elektrische fiets wordt het eenvoudiger om meer en langer te fietsen. Misschien zelfs om vaker met de fiets naar het werk te gaan.

Benieuwd naar onze collectie? Loop gerust een keer binnen, wij helpen u graag!

2. Stel doelen

Heb je echt een stok achter de deur nodig om meer te fietsen? Stel dan doelen. Niet slechts één groot doel, maar allemaal kleine doelen waarmee je uiteindelijk het einddoel bereikt. Hierdoor blijft het interessant om telkens weer op de fiets te stappen. Het biedt extra uitdaging en je kunt jezelf ook belonen wanneer je een doel behaald hebt. Denk bijvoorbeeld aan een X aantal kilometers dat je dit jaar wil rijden of het maken van de langste fietstocht tot nu toe.

3. Schaf de juiste kleding aan
Laat je de fiets regelmatig staan omdat het te koud, warm of regenachtig is? Dan lost goede fietskleding al een heleboel op. Investeer daarom echt in de juiste kleding en accessoires. Op die manier ben je tegen alle weersomstandigheden bestand en wordt fietsen leuker én makkelijker.


Terug



Deel het met uw vrienden!


Overig nieuws

Dit is waarom de E-bike onverminderd populair blijft

Elektrische fietsen blijven onverminderd populair. Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders kiezen voor een e-bike als vervoermiddel. Dit is niet verwonderlijk, gezien de vele voordelen die een elektrische fiets biedt ten opzichte van een gewone fiets. In dit artikel kijken we naar de redenen achter de groeiende populariteit van e-bikes en wat dit betekent voor de fietsindustrie en het milieu.

LESS SEAMS, MORE AERO, MORE COMFORT


Verbond van Verzekeraars: tweede slot minimaal ART*

Aan welke kwaliteitseisen moet een tweede slot voldoen? Het Verbond van Verzekeraars en slotenfabrikanten hebben dit door de Stichting ART laten onderzoeken. Uitkomst is dat een tweede slot minimaal ART 1 ster (ART*) moet zijn.

Trek brengt twee elektrische cargobikes op de markt

Totaal nieuw bij Trek: een lijn met elektrische cargobikes met de naam Fetch+. De lijn omvat twee modellen: de Fetch+ 2 is een longtail cargobike en de Fetch+ 4, een elektrische bakfiets waarin tot vijf kinderen meegenomen kunnen worden.

ORTLIEB viert jubileum met Original-tassen

De waterdichte tassen van ORTLIEB bestaan 40 jaar, tijd voor een feestje. Om de historie van het tassenmerk hoog te houden introduceert ORTLIEB de Bike-Packer Original en Ultimate Original. Beide fietstassen combineren de geschiedenis met een tijdloos design en moderne functionaliteiten.

HOUD JE VOETEN WARM EN DROOG

Fietsen in de regen is heerlijk zolang je geen natte voeten krijgt. Om je voeten droog te houden, bieden overschoenen uitkomst. Ze houden wind en regen tegen zodat je voeten niet alleen droog blijven maar ook op temperatuur blijven. Kies voor het formaat altijd voor een maat groter dan jouw schoenmaat, dan weet je zeker dat de overschoen past.

New Looxs Vigo fiets- en schoudertas

New Looxs introduceert de Vigo fiets- en schoudertas. Deze nieuwe tas, beschikkend over een verstelbare schouderband, een extra regenhoes, reflectie en handige opbergvakjes, is ontworpen voor de fietser die graag kilometers maakt.

KEUZEHULP: MERINO PRODUCTEN

DE MAGIE VAN MERINO WOL Bij AGU hechten we de grootste waarde aan de kwaliteit van de materialen waarmee onze producten worden gemaakt. Zodat jij met veel plezier de fiets op stapt en super comfortabel kilometers maakt. Eén van onze favoriete materialen is Merino wol. Maar wat maakt Merino wol zo goed dat het bijna magische eigenschappen heeft? We leggen het graag uit.

5 x hier moet je op letten bij het afsluiten van een fietsverzekering

Ben je van plan een fietsverzekering af te sluiten? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je dit gaat doen. Zo kun je uit verschillende soorten fietsverzekeringen kiezen en een aantal verschillende aanvullende dekkingen. Het type fiets dat je verzekert kan daarnaast invloed hebben op de premie en je eigen risico. Benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel lichten we vijf belangrijkste dingen voor je uit.

5 Musthaves voor als je fietst naar je werk

Lange files, veel tijdsverspilling en stress op de weg: als je ’s ochtends in de spits naar je werk wil rijden, kan je tegen veel ongemakken aanlopen. En dan te bedenken dat Nederland een echt fietsland is, er zijn dus genoeg mooie fietspaden en voldoende ruimte om met de fiets te gaan. Wist je dat er zelfs een Fiets-naar-je-werkdag bestaat?

8 tips voor het kiezen van de beste elektrische schoolfiets

Wij helpen je in 8 stappen met het kiezen van de beste elektrische fiets voor scholieren. Want terug naar school wil je je op een leuke, snelle en veilige manier verplaatsen.

Op fietsvakantie, wat heb je nodig?

TIPS VOOR JOUW FIETSVAKANTIE (IN EIGEN LAND) In Nederland gaan er jaarlijks 1,1 miljoen fietsers in eigen land op fietsvakantie en dat worden er steeds meer. Het feit dat deze manier van reizen steeds populairder wordt, is niet verbazingwekkend. Vergeleken met andere transportmiddelen begint de vakantie al vanaf de voordeur. Een fietstocht is misschien geen luxueuze reis, maar wel een onvergetelijke ervaring, vol avontuur en verrassingen onderweg. Om goed voorbereid op pad te gaan en jezelf te wapenen tegen onvoorziene weersomstandigheden, lekke banden en andere uitdagingen die je op de weg kunt tegenkomen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. In deze blog geven we tips om jouw fietsvakantie onvergetelijk te maken. Wat neem je mee, wat niet en vooral, hoe neem je alles mee?

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Verhuurfietsen kunnen op afspraak ook op zondag afgehaald en teruggebracht worden.


Contactgegevens