Sinds 1929 bezig met het vervoer van personen

Rijwielspecialist Jacco de Bruin.

Detailhandel in fietsen, fietsproducten, regenkleding, fietskleding, fietstassen, fitnessartikelen, skelters en vuurwerk!

Bernardus de Bruin is begonnen in een schuurtje achter het huis van zijn moeder.

Destijds cafe "De Laatste Stuiver" op de hoek Vondellaan-Soesterbergsestraat. In 1929 heeft hij het huidige pand aan de Gallenkamp Pelsweg betrokken en heeft hij zich officieel ingeschreven bij de Kamer Van Koophandel.

Naast fietsen hield hij zich ook bezig met het vervoer van personen en detailhandel in rookwaren.

In 1952 is J.W.B. de Bruin (Sjaak) bij zijn vader in het bedrijf gegaan. In 1972 heeft J.W.B. de Bruin (Sjaak) de winkel van zijn vader overgenomen. Hij veranderde de naam B.A. de Bruin in Rijwielspecialist Jac. de Bruin.

De vrouw van Sjaak, C.M. van der Grint (Corrie), heeft zich jaren bezig gehouden met de verkoop van snoep en rookwaren.

Dit heeft zij altijd met veel plezier gedaan. Voor de klanten was zij een sociaal persoon waar een ieder met zijn verhaal terecht kon.

Sinds 1977 is B.J.W. de Bruin (Ben) ook in het bedrijf van zijn vader gegaan. In de jaren daarna groeide het bedrijf snel. Er is toen besloten met het vervoer van personen en detailhandel in rookwaren te stoppen en verder te gaan met de rijwielen en alles daar omheen.

In 1987 is het oude pand afgebroken, op het achterste gedeelte na, en is er een nieuw pand gebouwd. Ben en Jeannette (vrouw van Ben), zijn boven de zaak gaan wonen. Jeannette houd zich bezig met het administratieve gedeelte. In 1996 is ook het achterste gedeelte afgebroken en vernieuwd.

Sinds 2000 is Sjaak van zijn vrije tijd gaan genieten en heeft Ben het bedrijf van zijn vader overgenomen. Ook Ben heeft de naam van het bedrijf aangepast naar Rijwielspecialist Ben de Bruin.

2011, Ben de Bruin is ‘ingeruild’. Broer Jacco heeft het stokje overgenomen en is daarmee de vierde telg van de familie De Bruin in het bedrijf. Het bedrijf heet nu dan ook: Jacco de Bruin Uw Rijwielspecialist.


TerugDeel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Verhuurfietsen kunnen op afspraak ook op zondag afgehaald en teruggebracht worden.


Contactgegevens