Fietsen op maat

Hulpmiddelen waarmee u kunt blijven fietsen

"Tot voor kort was er geen goed fietshulpmiddel voor mensen met een beperking in knie of heup. Mijn moeder dreigde om die reden te stoppen met fietsen; zij kon de trapper niet meer rond krijgen door een beperkte kniebuiging. Niet meer kunnen fietsen zou een grote impact op haar leven hebben. Het was voor mij de aanleiding om een passende oplossing voor haar probleem te ontwikkelen.

Inmiddels weet ik dat er heel veel mensen zijn die graag mobiel willen blijven op hun (elektrische) fiets. Maar ook weer snel het actieve leven willen oppakken na een nieuwe knie, heup of onderbeenprothese. De afgelopen tijd heeft Fietsen op Maat het fietshulpmiddel verder doorontwikkeld en ook geschikt gemaakt voor de bestaande hometrainer en ergometer."

Inmiddels weet ik dat er heel veel mensen zijn die graag mobiel willen blijven op hun (elektrische) fiets. Maar ook weer snel het actieve leven willen oppakken na een nieuwe knie, heup of onderbeenprothese. De afgelopen tijd heeft Fietsen op Maat het fietshulpmiddel verder doorontwikkeld en ook geschikt gemaakt voor de bestaande hometrainer en ergometer.”

Zo maar een voorbeeld van een verhaal dat ook jou zou kunnen overkomen. Want hoe goed kun jij je knie nog gebruiken, heb je behoefte aan meer handbediening of juist andersom? Heb je geen kracht in je handen om te remmen en wil je terug naar een terugtraprem?

Ook voor duofietsen, fietsen met een rolstoel, tandems, oplossingen voor mensen stabiel willen kunnen op- en afstappen, lage instap van fietsen, kun je contact met ons opnemen. Wij denken in oplossingen zodat jij kunt blijven genieten van het fietsen.  

Een aantal oplossingen van Fietsen op maat:

 

Een aantal oplossingen van Fietsen op maat:

ROM-pedaal

Dit fietshulpmiddel is ontwikkeld voor mensen die hun knie, been of prothese niet goed kunnen buigen. Je maakt alleen met het aangedane been een kleinere buiging om het pedaal rond te krijgen. Het ROM-Pedaal is verstelbaar en zorgt ervoor dat de strekking normaal blijft terwijl de knie minder hoeft te buigen.

Zo kun je met knieproblemen of na een knieprothese operatie in de juiste houding fietsen. Dat wil zeggen: met je zadel op de juiste hoogte en met de bal van je voet op het pedaal!

ROM-herstel

Met de ROM-Herstel op je hometrainer kun je actief en gedoseerd je knie bewegen. Met een minimale buiging van 70 graden van je knie of knieprothese kun je met de ROM-Herstel al de volledige pedaalomwenteling maken. De werking van het fietshulpmiddel is dat de beenstrekking normaal blijft maar de knie minder hoeft te buigen om het pedaal rond te krijgen.

ROM-Reva

De ROM-Reva is bedoeld op de ergometer of hometrainer en is instelbaar voor revalidatie. Het maximaliseert de bewegingsuitslag bij mensen met een beperkte flexie en/of extensie van hun knie of kruisband. Dit terwijl de juiste fietshouding niet verandert.

Als fysiotherapeut stel je dit fietshulpmiddel in op de maximale flexie en extensie van je cliënt.

CRANK-verkorter

Een verkorte crank is geschikt voor mensen met een verschil in beenlengte. Met een kortere pedaalarm hef je dit verschil op zodat je weer onbelemmerd kunt fietsen. De verkorter is ook geschikt wanneer je met beide voeten niet bij de pedalen kunt komen.

 


TerugDeel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Verhuurfietsen kunnen op afspraak ook op zondag afgehaald en teruggebracht worden.


Contactgegevens