Professionele werkplaats

Een fiets heeft, net als een auto, regelmatig onderhoud nodig. Laat je fiets daarom minimaal 1 keer per jaar helemaal nakijken. Een goede servicebeurt voor je fiets voorkomt vroegtijdige slijtage van onderdelen.

Bij een servicebeurt controleren we o.a de banden, remmen, versnelling, verlichting, ketting en tandwielen, spanning van de spaken en we behandelen de fiets met de juiste onderhoudsmiddelen. Kortom we zorgen ervoor de fiets er weer minimaal een jaar tegenaan kan! Als er extra kosten gemaakt worden, doordat er bepaalde onderdelen vervangen moeten worden nemen we vooraf altijd even contact met je op.

Voor het maken van een afspraak mail naar werkplaats@jaccodebruin.nl

 

Zelf reparaties uitvoeren

Als je handig bent kun je natuurlijk ook zelf wat reparaties en onderhoud plegen aan je fiets. Gebruik van het juiste gereedschap maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

Wij hebben goede fiets onderhoudsproducten zoals Teflon, siliconen, wax en ontvetter. Daarnaast kun je bij ons terecht voor fietsgereedschap en ook advies!

Fiets onderhoudsmiddelen - smering en bescherming

Regen, sneeuw en pekel vormen een belangrijke aanslag op het smeermiddel op je ketting. Daarom is het goed om je ketting regelmatig te smeren. Teflon is hiervoor het beste middel. Het geeft goede smering, zonder dat het te vet is (zoals bijvoorbeeld rijwielolie of lagervet), waarmee je voorkomt dat er teveel vuil en zand aan de ketting blijft plakken. Je kunt aan de ketting voelen of deze nog een beetje vettig aan voelt, als deze helemaal droog is, is het tijd om te smeren. In de winter kun je ook voor een wat extremer smeermiddel kiezen zoals een teflon wet spray. Dit is een teflon die iets vetter is en daardoor langer mee gaat.

Fiets onderhoud – schoonmaken/ontvetter

Als je de ketting en tandwielen een aantal keer gesmeerd hebt zonder eerst schoon te maken is het goed om deze ook een keer te ontvetten met (natuurlijk) een biologische ontvetter. Dit spuit je op ketting en tandwielen (en eventueel ook op de rest van de fiets), je laat het even intrekken waarna je het vuil er met een tuinslang of gewoon een gietertje zo afspoelt. Als de fiets weer droog is spuit je de ketting en tandwielen weer in met teflon. Frame en andere delen van de fiets kun je behandelen met een siliconen of wax spray, dit zorgt ervoor dat je fiets weer mooi gaat glimmen en geeft een beschermlaagje tegen vuil en vocht.

Carbon Care

Voor carbon onderdelen zijn er speciale onderhoudsmiddelen voor smering en bescherming, zoals de Cyclon Stay Fixed montage pasta. Deze pasta voorkomt krakende delen en geeft bescherming tegen vocht en heeft een zeer goede hechtkracht.

Fiets onderhoud Bandenspanning:
Een goede bandenspanning voorkomt niet alleen slijtage aan de banden, maar fietst ook prettiger omdat er minder inspanning nodig is (dit geldt ook voor de accu van een elektrische fiets!). Je kunt ervan uitgaan dat je ongeveer 1 keer in de maand je banden moeten bijpompen.

De juiste bandenspanning in bar staat bijna altijd vermeld op de buitenband. Voor stads- en tourfietsen is dit doorgaans +/- 5 bar en voor racefietsen 7-8 bar. Een goede fietspomp met drukmeter is zeker geen overbodige luxe. Hiermee heb je je banden snel en goed opgepompt. Wij hebben hoge drukpompen van Topeak en Bontrager welke geschikt zijn voor ieder ventiel en waarbij je dus nooit een verloopventiel nodig hebt.

Leuke app voor handige fietsers: Bikerepair


TerugDeel het met uw vrienden!

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  09.00-18.00
Woensdag:  09.00-18.00
Donderdag:  09.00-18.00
Vrijdag:  09.00-18.00
Zaterdag:  09.00-16.00
Zondag:  Gesloten
 
Verhuurfietsen kunnen op afspraak ook op zondag afgehaald en teruggebracht worden.


Contactgegevens